Een custom RPC-netwerk toevoegen

Er bestaan momenteel veel EVM-compatibele netwerken die je met MetaMask kunt gebruiken. Voordat je deze met je bestaande account kunt gebruiken, moeten ze aan je wallet worden toegevoegd.

Het initiaalwoord RPC staat voor 'remote procedure call', een reeks protocollen waarmee een client (zoals MetaMask) met een blockchain kan communiceren. Zonder het al te technisch uit te leggen, zit het zo dat MetaMask netwerkgegevens kan toevoegen via het onderstaande proces, waardoor zowel MetaMask als jijzelf met dat netwerk verbinding kunnen maken.

Voor een eenvoudigere manier om netwerken aan MetaMask toe te voegen, ga je naar https://chainlist.wtf/, waar je met slechts enkele klikken je MetaMask kunt verbinden en netwerken kunt toevoegen. Zie onze handleidingvoor meer informatie.

Houd er ook rekening mee dat het toevoegen van een netwerk op het ene apparaat, niet betekent dat het op een ander apparaat ook wordt weergegeven wanneer hetzelfde account wordt geopend. Het wordt niet automatisch aan je MetaMask-app toegevoegd als je het in de extensie toevoegt, en vice versa.

Aangepaste netwerken moeten ook opnieuw worden toegevoegd, als je de browserextensie of mobiele app verwijdert (waarna je je wallet moet herstellen via je geheime herstelzin), of als je je wallet reset.

Gebruik de volgende instructies om handmatig deze verbindingen te maken:

Extensie Mobiel
  1. Klik op de knop Account . Je krijgt een lijst te zien met netwerken waar je al verbinding mee hebt:

2. Klik op 'Netwerk toevoegen':

3. Er wordt een nieuw browsertabblad geopend, en er verschijnen verschillende velden om in te vullen:

Vul de velden in, en klik op 'Opslaan' om het netwerk toe te voegen.

De gegevens voor de bovenstaande velden kun je vinden in onze netwerkprofielen, maar ook in de ontwikkelaarsdocumentatie of in de handleidingen voor elk netwerk. Bijvoorbeeld:

Nadat je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, krijg je het aangepaste netwerk te zien als je de netwerkselector een volgende keer opent.