Kan ik een al bevestigde transactie terugdraaien?

Gedecentraliseerde blockchains zijn onveranderlijk, wat betekent dat de gegevens die ze bevatten niet kunnen worden veranderd. Als de transactie wordt bevestigd en als succesvol wordt weergegeven, kunnen we deze niet terugdraaien/annuleren. Een transactie die wordt bevestigd, is definitief en wordt aan de volgende block toegevoegd.

Je kunt een transactie alleen annuleren als deze nog niet is afgerond.

We kunnen een transactie die al is voltooid niet ongedaan maken.

Je kunt wel bij de ontvanger of ontvangende app navragen of ze aan hun kant iets kunnen doen (bv. je fondsen terugsturen via een nieuwe transactie).

Voor meer informatie over transacties in het algemeen, zie hier.

Voor instructies over hoe je een lopende transactie kunt annuleren of versnellen, zie hier.

 

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 258 van 1087

Artikelen in deze sectie